divendres, 5 de maig del 2017

PRÀCTICA DE COMENTARI D'ANUNCIS

ANUNCI 1 - SPOT ACTIMEL


Tenim davant un spot publicitari d'Actimel, que pertany a la marca Danone. El target són totes les persones, sense distinció de sexe, edat, poder adquisitiu, etc, que vulguin fer front al dia.

Aquest anunci pretén seduïr, ja que apel·la als sentiments. Els recursos publicitaris usats són, per exemple, l'exageració: al prendre l'Actimel, els obrers passen a tenir molta energia. També s'usa una cançó per tal que la puguem relacionar amb el producte i, finalment, un eslògan per captar l'atenció dels clients:"A por el día".

El que realment ens vol vendre és energia i forces per superar el dia que tenim per davant.


ANUNCI 2 - SPOT NOCILLA


Aquest spot és de la marca Nocilla, una crema de cacao i avellanes. El target són totes les persones, sobretot els nens als quals els agrada la xocolata. El target econòmic són els pares d'aquests nens que els fan l'esmorzar per el col·legi.

L'anunci vol seduïr ja que apel·la als sentiments. Pel que fa als recursos utilitzats, cal destacar la família normal com a patró ideal, la tendresa dels nens jugant, i l'aparició del logo de Nocilla. A més, apareix una cançó que aporta memorabilitat.

El que realment ens vol vendre és felicitat i energia a través d'uns nens molt actius i feliços.


ANUNCI 3 - SPOT VODAFONE


Aquest anunci pertany a Vodafone, una empresa de telefonia mòvil. Aquest spot pretén que el client contracti tant la companyia Vodafone com la plataforma audiovisual Netflix. El target són persones adultes, homes o dones, amb un poder adquisitiu estàndard i que tinguin telèfon mòvil per contractar-ho.

L'argument consisteix en una dona que ha de fer un llarg viatge en tren. Diu que té temps per a reflexionar, però prefereix veure sèries mitjançant el móvil.

Com a recursos publicitaris trobem el jingle, que permet relacionar la melodia amb el producte; el logo de Vodafone i Netflix; i els patrons ideals, ja que prefereix veure sèries abans que reflexionar sobre la seva vida. Pretén seduïr.

dijous, 4 de maig del 2017

DIA 15

Les meves sabates

DIA 14

Flors

DIA 13

Des de lluny


TENDÈNCIES MULTIMÈDIA

Quines són les últimes tendències a Youtube? Què penja la gent? Què està de moda? Tot seguit mostrarè alguns exemples que responen a aquestes preguntes, així com vídeos que ho demostrin.

1) Time-lapse

El time-lapse és una tècnica fotogràfica molt popular utilitzada en la cinematografia i la fotografia, per mostrar diferents esdeveniments que generalment transcorren a velocitats molt lentes i imperceptibles per l'ull humà. L'efecte visual que s'aconsegueix amb la filmació a intervals consisteix en un moviment molt ràpid de l'esdeveniment enregistrat.

2) Tutorials


Els tutorials són un dels vídeos més freqüents penjats a YouTube. Consisteixen a ensenyar al públic com dur a terme qualsevol tasca: receptes de cuina, funcionament d'una aplicación o d'un joc, etc.

3) Videoblog

Un videoblog és una variant de blog que consisteix en una galeria de vídeos, ordenada cronològicament, publicats per un o més autors. L'autor pot autoritzar a altres usuaris a afegir comentaris, votacions o altres vídeos dintre de la mateixa galeria.

Els blogs o blog de vídeos són un subtipus de blogs que han evolucionat a partir d'aquests, de manera que tradicionalment han fet ús dels mateixos sistemes i canals de distribució. Així mateix, actualment els serveis d'emmagatzematge de vídeo en línia com YouTube, Vimeo o Dailymotion posen a disposició de qualsevol de la tecnologia de distribució per blog de vídeos.

4) Challenge


Aquesta és una tendencia que consisteix en realizar una acció perquè has sigut retat i, al final del vídeo, nombrar altres persones per tal que realitzin el repte. Molts famosos ho fan amb fins benèfics però d'altra gent, només per diversió.
















5) Cover


En música popular, una cançó versionada o cover és una nova interpretació (en directe, o un enregistrament) d'una cançó gravada prèviament per un altre artista que aquell qui la interpreta i que, sovint, és penjada a la xarxa.



6) Vídeo motivacional o educatiu

Els vídeos motivacionals o educatius són aquells usats en procesos d'aprenentatge. Pretenen provocar sensacions, conscienciar, educar i/o motivar aquell qui el veu sobre algún aspecte de la vida.
















7) GoPro

Aquesta tendencia consisteix en gravar qualsevol tipus de vídeo amb un tipus de càmera anomenada GoPro. Aquesta, fa fotografies i enregistra vídeos en alta definició a través d'un objectiu gran angular.

8) Gameplay

Un Gameplay és la forma específica en què els jugadors interactuen amb un joc, i, en particular, amb els vídeojocs. El gameplay és el patró definit a través de les regles del joc, connexió entre el jugador i el joc, realizar desafiaments i superar-los, la trama, etc. 

9) Videoclip

Un videoclip, vídeo musical o clip de vídeo és un curtmetratge que ofereix una representació visual d'una cançó. Està realitzat per la seva difusió en vídeo per la televisió o portals d’internet promogut per la indústria discográfica.
















10) Experiments socials

Els experiments de la psicologia social poden explicar com els pensaments, sentiments i comportaments són influenciats per la presència d'altres.
En general, els estudis de psicologia social investiguen com els comportaments d'algú influeixen en el comportament d'un grup o en els estats interns, com l'actitud o el concepte de si mateix.

divendres, 17 de març del 2017

ANÀLISI DE LA PROGRAMACIÓ D'UN CANAL

Aquesta activitat consisteix en analitzar tots i cadascun dels programes emesos al llarg del dia 17 de març de 2017 en un canal de televisió determinat. En el meu cas, he escollit FDF (Factoría de ficción). FDF es considera un canal temàtic, és a dir, la programació està dirigida especialmente a un segment de la población.
  • De 5.40 a.m a 8.10 a.m: La tienda en casa 

Es tracta d'un espai de venta de productes de bellesa i salut, electrònica i per l'habitatge, entre d'altres.
Gravat, publicitari, diari, publicitat.

  • De 8.10 a.m a 8.40 a.m: I love TV: lo mejor

Espai de zapping que recopila les millors imatges de la televisió nacional i internacional.
Gravat, entreteniment, diari, diverses estructures.

  • De 8.40 a.m a 9.45 a.m: Dani & Flo

Programa d'humor on s'analitza el més rellevant del món de la política, la societat, la televisió, els esports i la cultura des d'un punt de vista humorístic
Gravat, entreteniment, diari, informatiu.

  • De 9.45 a.m a 11.15 a.m: Los Serrano

Los Serrano és una sèrie de televisió que relata els embolics de la família Serrano, que viu a la Ronda de Santa Justa, Madrid. Una família formada a partir del casament d'un home (amb tres fills) i una dona (2 filles). El capítul emès és la continuació del del dia anterior.
Gravat, entreteniment, diari, sèrie

  • De 11.15 a.m a 1.25 p.m: Aída

Aída és una sèrie de televisió que relata la vida d'un grup de persones d'un barri. S'emeten dos capítols al atzar, és a dir, no se segueix el del dia anterior.
Gravat, entreteniment, diari, sèrie

  • De 1.25 p.m a 5.00 p.m: La que se avecina

Sèrie de televisió que relata les relacions entre una comunitat de veïns mitjançant històries que els succeeïxen. S'emeten dos capítols al atzar, és a dir, no se segueix el del dia anterior.
Gravat, entreteniment, diari, sèrie.

  • De 5.00 p.m a 6.30 p.m: Chiringuito de Pepe

Sèrie de televisió que relata el dia a dia d'una familia que és propietaria d'un xiringuito a la platja. Cada dia s'emeten capítols que sí segueixen els del dia anterior.
Gravat, entreteniment, diari, sèrie.

  • De 6.30 p.m a 7.55 p.m: Gym Tony

Sèrie de televisió que relata les històries que tenen lloc en un gimnàs. S'emeten capítols al atzar.
Gravat, entreteniment, diari, sèrie.

  • De 7.55 p.m a 8.10 p.m: Lol ;-)

És una sèrie de clips de comèdia visual sense diàleg.
Gravat, entreteniment, diari, sèrie.

  • De 8.10 p.m a 9.30 p.m: Aída

  • De 9.30 p.m a 10.10 p.m: Gym Tony

  • De 10.10 p.m a 11.55 p.m: Cine

Espai en el qual cada dia s'emet una pel·lícula diferent.
Gravat, entreteniment, diari (l'espai és diari, però la pel·lícula canvia), pel·lícula.

  • De 11.55 p.m a 3.30 a.m: La que se avecina

  • De 3.30 a.m a 5.40 a.m: Miramimúsica
Espai dedicat al món de la música.
Gravat, musical, diari, musical.

Un cop analitzada tota la programació podem verificar que FDF es tracta d'un canal temàtic, ja que aquesta va dirigida especialmente a un públic jove i urbà.

dissabte, 25 de febrer del 2017

IMPORTÀNCIA DEL SO

En aquest post, mostraré la importancia del so en les pel·lícules.
  • Pirmer de tot, mostraré una escena d'una pel·lícula: Escena normal
  • A continuació, la mateixa escena però sense so: Sense so
  • Ara he canviat el so original per una altra melodia: Canvi de so 1
  • Per últim, la mateixa escena amb una tercera melodia diferent: Canvi de so 2

diumenge, 19 de febrer del 2017

FONAMENTS PERCEPTIUS DEL CINEMA

L'origen del cinema es remunta al 28 de desembre de 1895, quan els germans Lumière, van projectar imatges en moviment davant d'una audiència. També van produir una sèrie de curtmetratges documentals que van tenir gran èxit en el seu moment, amb temàtiques com obrers a la sortida d'una fàbrica, un jardiner regant la gespa, la onades trencant a la riba...

 
 
Abans, però, van aparèixer diferents objectes o aparells que buscaven reproduir el moviment:
 
- TAUMÀTROP
Es tracta d'un disc dibuixat per totes dues cares, amb dues parts complementàries d'una mateixa escena, al qual es lliguen dos fils de manera que en fer-lo girar ràpidament se superposen les imatges de cadascuna de les cares i es pot veure l'escena sencera.
Va ser inventat entre 1820 i 1825, però la seva paternitat és discutida. Habitualment s'atribueix al metge anglès John Ayrton Paris, que el va utilitzar el 1824 al Royal College of Physicians londinenc per tal de demostrar el fenomen de la persistència retinal.


- FENAQUISTOSCOPI
El fenaquistoscopi va ser la primera joguina òptica que permetia reproduir el moviment d'una imatge. Es basava a l'efecte de la persistència de la visió o persistència retinal i va ser inventat simultàniament el 1832 pel físic belga Joseph Plateau i pel matemàtic i inventor austríac Simon von Stampfer.
L'aparell és compost per un disc giratori de cartró, un amb una sèrie d'escletxes o ranures equidistants i una sèrie de dibuixos que descomponen les fases d'un moviment a una de les seves cares. L'espectador es posa devant d'un mirall i col·loca les imatges de cara al mirall de manera que en fer girar el disc i mirar a través d'una ranura s'obté la il·lusió de les imatges en moviment. La separació entre les escletxes fa el paper d'obturador de manera que la imatge retinguda al cervell pot unir-se amb la imatge següent del disc, donant sensació de moviment quan el cartó gira a una velocitat adequada.

- ZOÒTROP
El zoòtrop és una joguina òptica inventada per William George Horner el 1834. Es basa en el fenomen de la persistència de la visió o persistència retinal per crear la il·lusió de moviment, i funciona col·locant una seqüència d'imatges que mostra les diferents fases del moviment dins el cilindre del tambor. S'inspirava en el fenaquistoscopi però, a diferència d'aquest, permetia que diverses persones el contemplessin alhora.


EDWARD MUYBRIDGE 
Eadweard Muybridge va ser un fotògraf i investigador nascut a Kingston upon Thames.
Exactament per què se'l coneix? Entre altres treballs pel seu estudi sobre el galop dels cavalls gràcies a una aposta duta a terme per Leland Standford, un multimilionari que volia sortir de dubtes sobre si un cavall podia romandre al galop durant un únic instant sense un sol casc recolzat a terra. Per aquest experiment necessitava a un fotògraf i va contractar al més prestigiós del moment que en aquell temps era Muybridge. Fou un dels pioners de la Cronofotografia.

CRONOFOTOGRAFIA
Cronofotografia és un procés de visualització del moviment a partir d'una seqüència d'imatges gravades en una sèrie d'intervals iguals. És considerada una branca de la fotografia desenvolupada sobretot a la fi del segle XIX, molt propera en diversos aspectes a les primeres presentacions cinematogràfiques.
 
 
 
 
KINETOSCOPIA
El quinetoscopi fou el precursor del projector de pel·lícules modern desenvolupat per William Kennedy Laurie Dickson, mentre treballava amb Thomas Edison.
L'invent consistia en una caixa de fusta amb un orifici on hi havia una lent. A l'interior s'hi trobava una bombeta i el rotlle de la pel·lícula. La funció principal de l'aparell era reproduir imatges en moviment, les quals es visionaven a través d'una pantalla d'augment, prèviament dipositant una moneda i de forma individual.
El quinetòfon va ser el primer intent d'Edison d'unificar la imatge i el so a finals del segle XIX. La primera pel·lícula que es va mostrar va ser Dickson Experimental Sound Film. Finalment, va ser patentat per Edison l'any 1891.